24 september 2019 

Pure sapjes met Caribische invloeden

Pure sapjes van Juiciety

Juice + Society; they juice up society

Twee stadsmeisjes met Surinaamse roots, Bettina en Cheryl, zijn op een missie. Namelijk, het inspireren van mensen een gezonder leven te leiden. Hun verse sapjes met Caribische ingrediënten zijn dan ook een groot onderdeel van deze missie. Daarnaast geven zij workshops en doen zij aan catering om de missie beter te ondersteunen.

De sapjes van deze toffe ondernemers hebben dus Caribische invloeden, maar zeker niet de standaard ingrediënten. Zo kun je madame Jeanette, sopropo, amsoi en tajerblad vinden in hun sapjes. Ook geniet je van deze aparte smaken zonder toegevoegde suiker of conserveermiddelen. Puurder dan dit kun je het niet hebben.

Deze twee meiden laten met hun sapjes weer zien hoeveel je kunt met de Surinaamse keuken. Of we ooit hadden gedacht een sapje met sopropo heerlijk te vinden? Nee. Maar heerlijk zijn ze zeker!

In The Pom Bar vind je o.a. Got Me Twisted, Iron Punch en een Special sapje met Amsoi!

Om meer te weten te komen waar ze nu vooral mee bezig zijn hebben we ze even gecontact.

Wat Juiciety nog meer doet

Tanusja:
Hoi hoi, hoe is het met jullie?

Cheryl:
Het gaat goed, thanks! Straks workshop geven op de basisschool.

Tanusja:
Doen jullie vaker scholen?

Cheryl:
We zijn vorig jaar begonnen op De Brink en nu voor de tweede keer weer hier. We willen meer scholen gaan aanschrijven voor de workshops en volgend jaar gaan we ons Juiciety Festival organiseren op 4 juli 2020.

Tanusja:
Echt! Wat leuk, wat houdt dat festival in?

Cheryl:
Juiciety Festival is het antwoord op de vraag naar meer gezonde events in de buurt. Het festival gaat over het bouwen van een gemeenschap rond een gezonde leefstijl. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van hun welzijn, laat het Juiciety festival zien dat Afro-Caribische gerechten ook vegan, lekker, duurzaam, diervriendelijk en plantaardig kan zijn. Naast heel veel gezond en lekker eten, vind je op het festival verschillende non-food stands die een duurzame en gezonde lifestyle belichten.

Tanusja:
Heel nice! Staat er online ook al wat meer info erover?

Cheryl:
Nee we hebben nog niks online staan, helaas, maar we houden jullie op de hoogte.

Tanusja:
Tegen die tijd zullen we deze info ook voor onze volgers delen! Heel tof initiatief!

Bovendien kwam premier Rutte en burgemeester van Amsterdam Femka Halsema onlangs op bezoek bij de dames. Bekijk de video van AT5 Nieuws over het werkbezoek hier.

Ben je benieuwd wat ze nog meer op hun menu hebben? Bekijk hier hun website.

Juiciety is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost: Heesterveld 117, 1102 SC Amsterdam
Mocht je nog een leuke workplace zoeken in Amsterdam Zuid-Oost; ook dat kun je er vinden!

Reactie plaatsen