Over ons

ONS VERHAAL

The Pom Bar is als familiebedrijf ontstaan. Door onze liefde voor lekker, authentiek Surinaams eten en gebrek aan tijd kwamen we er al snel achter dat de Creoolse keuken niet goed tot zijn recht komt buiten de deur. 

Veel authentieke gerechten worden alleen “thuis” klaargemaakt, maar een echt “osso nyan”, moet je vaak toch zelf maken. Onze grootste frustratie hing om de ster van de Surinaamse keuken; pom. Een onmisbaar gerecht op elke familiebijeenkomst én toch zo moeilijk vindbaar in de stad. De stad miste blijkbaar iets.

Door de authentieke smaken van Suriname te combineren met onze huidige bewuste levensstijl creëerde we een plek waar je kan genieten van de authentieke smaken van de Creoolse keuken in een modern jasje. Een plek waar elke liefhebber van soul food zich thuis voelt: vleeseter of geen vleeseter.

The Pom Bar wilt je kennis laten maken met een andere kant van de Surinaamse keuken.

MISSIE


Wij denken graag aan hoe het vroeger was, maar dan met een blik op de toekomst. Niet alles was vroeger beter, maar onze omgang met de aarde wel! 

Stapje voor stapje gaan we terug naar die tijd en proberen we zo min mogelijk plastic te gebruiken en maken we zoveel mogelijk gebruik van hout en bamboe. Dat terwijl we de authentieke en vaak bijna vergeten gerechten klaarmaken.

Hiermee willen we zorgen dat de aarde net zo mooi blijft als dat hij toen was. Of misschien zelfs nog een klein beetje mooier. 

Het plastic wat we nog wel gebruiken is gemaakt van composteerbare bioplastic, (100%) gerecycled materiaal óf plastic wat gerecycled kan worden.

Naast onze mooie aarde, dragen wij ook graag een steentje bij aan onze gezondheid. Vooral in de Creoolse keuken is het geen geheim dat er veel gebruik gemaakt wordt van vetten en suikers, waardoor een te hoge bloeddruk en te hoge cholesterol veel voorkomende kwaaltjes zijn in Suriname. 

Daarom hebben wij ook naast zoete lekkernijen ook verantwoordde gerechten, gerechten zonder of met minder suiker of dierlijke producten. Wij geloven wel in balans, dus keuze moet er zeker zijn!